Vandaag opnieuw kans op onweer en hevige regen, later op week wordt het weer zomer

Vandaag opnieuw kans op onweer en hevige regen, later op week wordt het weer zomer
Maandag 9 Augustus 2021 - 10:00   I   door Redactie

De week zal beginnen met veel regen en kans op onweer. Vanaf woensdag zal het weer verbeteren en krijgen we zomerse weer.

Maandag zal wisselend tot zwaarbewolkt beginnen met kans op een lokale bui. Na de middag kan het hevig gaan regenen, zeker in het noorden van het land met windstoten tot 60 kilometer per uur. De maxima zullen tussen 15 en 21 graden liggen.

Dinsdag begint zwaarbewolkt met buien. In de namiddag zullen de buien verminderen en zullen er meer opklaringen zijn. In Vlaanderen liggen de maxima rond de 22 graden.

Woensdag worden er opklaringen verwacht, maar een lokale bui is niet uitgesloten. Op de meeste plaatsen zal het droog blijven en temperaturen schommelen tussen de 20 en 24 graden.

Donderdag blijft het droog en zal het vrij zonnig worden. De maxima zullen rond de 27 graden liggen. Op het einde van de dag is er wel weer onweer op komst en kan in het zuidoosten van het land een bui vallen.

Vrijdag blijft het zonnig en warm met maxima rond 24 graden in het centrum van het land en in het oosten klimmen de temperaturen waarschijnlijk hoger.

TAGS  I  weerbericht  I   zomer