Moeder verliest haar vijf kinderen in verwoestende brand Buitenland
Buitenland

Moeder verliest haar vijf kinderen in verwoestende brand

Moeder verliest haar vijf kinderen in verwoestende brand

Vijf kinderen zijn omgekomen bij een verwoestende woningbrand nadat hun moeder hen uit het inferno trachtte te redden.

De brand brak vrijdag rond 3 uur in de nacht uit in het Amerikaanse St. Louis, Missouri in het appartement van Sabrina Dunigan. Al haar vijf kinderen - negen, een tweeling van zeven, vier en twee - kwamen om het leven.

Dunigan, 34 jaar, had het huis verlaten om iemand op te halen en trof een vlammenzee aan wanneer ze terugkwam. Ze probeerde haar kinderen te redden, maar dat lukte niet.

De slachtoffers werden geïdentificeerd als de negenjarige Deontay Dunigan, de zevenjarige tweeling Heaven en Nevaeh Dunigan, de vierjarige Jabari Johnson, en de tweejarige Loyal Dunigan, aldus het St. Louis Dispatch.

Vijf brandweerploegen probeerden de kinderen te redden

Vijf brandweerploegen probeerden de kinderen te redden door het gebouw binnen te stormen en vonden twee kinderen dood en drie bewusteloos op de vloer. Twee van de kinderen overleden toen ze met spoed het pand uit werden gebracht en het vijfde kind overleed op weg naar het ziekenhuis, zo meldt de Daily Mail.

Bewoners van de drie andere appartementen in het gebouw wisten veilig te ontsnappen.

Vrienden, familie en buren kwamen later die dag bijeen voor een gebedswake.

Oorzaak wordt onderzocht

De autoriteiten onderzoeken de oorzaak van de brand en zeggen dat het begon in de voorkamer van het appartement.

Het East St Louis School District, waar drie van de kinderen leerlingen waren, heeft een verklaring vrijgegeven. Ze zeiden: "Vandaag rouwt het East St. Louis School District om het verlies van drie studenten en hun jongere broers en zussen. We betuigen onze oprechte deelneming aan de familie bij het verwerken van deze tragedie.”

Populair

Laatste nieuws