-->

Spaans quarantainehotel is erger dan een gevangenis, volgens gasten

Spaans quarantainehotel is erger dan een gevangenis, volgens gasten
Dinsdag 10 Augustus 2021 - 10:00   I   Foto: Daily Star   I   door Redactie

De Spaanse hotels zijn, volgens de 22-jarige Sophie Burdge, niet de meest aangename plaats om je quarantaine door te brengen.

Burdge is een Britse verpleegster in opleiding. Na een deugddoende vakantie op Mallorca testte ze positief op haar verplichte coronatest voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk. Ze werd in een quarantainehotel geplaatst voor tien dagen.

Ze beschrijft haar ervaring in het hotel Palma Bellvar als een absolute nachtmerrie en zei dat ze waarschijnlijk liever in een gevangenis had gezeten.

“Ik kreeg geen eten”

Volgens Burdge moest ze bedelen om eten en was er lange tijd geen water beschikbaar. Ze zei: “De mensen van het hotel zeiden, omdat ik zo laat was aangekomen, dat ik geen eten mocht hebben, dus ik had echt honger.”

"Ik bestelde McDonald's en ze gaven het me niet, ze namen het van me af. Toen probeerde ik weer bij een ander bedrijf te bestellen, en ook dat gaven ze me niet.  Ik huilde tranen met tuiten omdat ik zo'n honger had, ik was uitgehongerd.”

In een verklaring, zei het Hotel Palma Bellvar: "De operatie is sanitair (meer vergelijkbaar met die van een ziekenhuis dan met die van een hotel), en daarom worden de maaltijden (vier per dag) geserveerd door de catering van het ziekenhuis, onder toezicht van diëtisten van het ziekenhuis. De gasten/patiënten mogen buiten de deur maaltijden bestellen (evenals andere basisbenodigdheden), maar geen verwerkt voedsel, volgens voorschrift van de arts.”

Vastgebonden bedlakens

Sophie beweerde dat andere gasten waren begonnen met het doorgeven van voorraden aan elkaar met behulp van vastgebonden bedlakens om touwen te maken.

Spanje staat momenteel op de oranje lijst van het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat dubbel gevaccineerde reizigers niet langer in quarantaine hoeven als ze terugkeren. Maar zij moeten wel een coronatest doen voor de vlucht naar huis. Als de test positief is, moeten vakantiegangers 10 dagen in isolatie blijven voordat ze naar het VK terugkeren.

TAGS  I  coronavirus  I   quarantaine  I   Spanje