Jan Mulder tikt Mathieu van der Poel op de vingers: "Zoiets doe je niet" Wielrennen
Wielrennen

Jan Mulder tikt Mathieu van der Poel op de vingers: "Zoiets doe je niet"

Jan Mulder tikt Mathieu van der Poel op de vingers: "Zoiets doe je niet"

Jan Mulder kennen we natuurlijk allemaal als voetbalanalist voor VTM. Maar het is niet ál voetbal wat de klok slaat bij het Anderlecht-icoon. Jan heeft ook een hart voor wielrennen. Hij volgde in juli dus aandachtig de Tour.

"De eerste week was onvergetelijk”, blikt Jan Mulder terug in Het Laatste Nieuws. “Mathieu van der Poel pakte de gele trui. Dat was mooi. Maar ik vond het een vreemde en niet al te geweldige move van hem om een week later de Tour al te verlaten.”

“Je gebruikt de Tour niet als warming-up voor ‘mountainbike’”, klinkt het teleurgesteld. “Zoals het me ook tegenviel van Roger Federer dat hij Roland Garros verliet om zich voor te bereiden op Wimbledon.”

"Wout van Aert kan alles"

Wie ook op een opvallende manier de Ronde van Frankrijk kleurde, was onze landgenoot Wout van Aert. ”Wout van Aert: geweldige renner”, zegt Jan. “Hij kan alles. Tijdrijden. Sprinten. Een bergrit winnen.”

"Weet je wat ik ook zo mooi vond? Hij genoot van de glórie van de sport”, klinkt het. “Op de Ventoux, met overal Belgische fans aan de kant van de weg, voelde hij zich geweldig. Dat publiek. Die muur van geluid. Weten dat híj verantwoordelijk was voor die extase."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws