-->

Erg moedige Gilles (9) verliest jarenlange strijd tegen hersentumor

Erg moedige Gilles (9) verliest jarenlange strijd tegen hersentumor
Vrijdag 21 December 2018 - 23:04   I   Foto: Facebook   I   door Fabian Morren

De negenjarige Gillis - SuperGilles - Vanhamel uit Landen is deze ochtend overleden aan de gevolgen van een hardnekkige tumor. De jongen leverde een zeer moedig gevecht tegen de vreselijke ziekte. “Onze Gilles heeft deze morgen zijn oogjes voorgoed dicht gedaan, hij is heel zachtjes in geslapen”, aldus mama Wendy en papa Gery.

De dokters voorspelden dat Gilles zijn eerste levensjaar niet zou vieren, maar uiteindelijk werd in september 9. Deze week ging het echter snel bergaf. “We zijn dinsdag met spoed naar het ziekenhuis moeten komen omdat hij terug overdruk in zijn hersenen had. Na een eerdere goede scan van zijn achterhoofd en anderhalve maand rustig thuis, schrikken we, maar gaan we toch positief naar het operatiekwartier. Dit even doen en dan naar huis”, schrijven de ouders van Gilles op de Facebookpagina die volledig aan de ziekte van de jongen is gewijd.

Een spoedoperatie bracht geen soelaas meer. "Tijdens de ingreep zagen de dokters dat het niet meer ging lukken om hem terug op gang te krijgen. Ook zij kregen het moeilijk om te zeggen dat we hem aan het verliezen waren. We hebben met hen dan ook een band van negen jaar en het zijn de mensen waarvan we konden aanvaarden dat het zo was . Ze hebben ons met zoveel liefde en warmten geholpen, opgevangen waar het nodig was. Wij gaan nu proberen rust te zoeken en kracht voor de komende dagen.”

TAGS  I  SuperGilles