Zware opdoffer voor Mathias Vergels: “Ik wilde toen stoppen met ‘Thuis’” Buitenland
Buitenland

Zware opdoffer voor Mathias Vergels: “Ik wilde toen stoppen met ‘Thuis’”

Zware opdoffer voor Mathias Vergels: “Ik wilde toen stoppen met ‘Thuis’”

Mathias Vergels is, sinds hij tijdens een muzikale repetitie een hard geluid in zijn oren kreeg, een van de vele mensen die geteisterd worden door tinnitus, ofwel oorsuizen. Het is een van de meest voorkomende oorklachten en komt voor bij ongeveer 10 tot 15% van de volwassenen.

Wennen doet tinnitus niet bij Mathias, en ook op de set van ‘Thuis’ speelde het hem al serieus parten. “Ik wilde er zelfs mee stoppen, het ging gewoon niet”, laat Mathias weten in Dag Allemaal. "Tijdens de repetities is er altijd veel volk op de set, waarbij iedereen door elkaar praat mét mondmasker, dan nog. Daardoor weerklonk in mijn hoofd één groot gemurmel.”

“Ik gaf veel te laat repliek of gaf antwoorden op vragen die nog niet gesteld waren”, aldus de acteur, die in ‘Thuis’ de rol van Lowieke speelt. “Iedereen vroeg zich af wat er met mij aan de hand was. Ik voelde mij zó slecht. De collega’s hebben mij toen overtuigd om verder te doen.

"Het is iets waar ik door moet"

Op de set voelt hij zich toch nog niet helemaal op zijn gemak. “Het lijkt wel alsof ik mij twee keer zo hard moet concentreren als vroeger, en na drie scènes ben ik kapot", zegt Mathias. "De dagen lijken wel dubbel zo hard binnen te komen. Maar goed, het is iets waar ik door moet. Ik moet opnieuw met verschillende situaties leren omgaan. Hoe vaker ik iets doe, hoe beter het gaat.”

Populair

Laatste nieuws