Margriet Hermans helemaal van slag na wat ze meemaakt: “Ik ben daar echt ziek van geweest”

Margriet Hermans helemaal van slag na wat ze meemaakt: “Ik ben daar echt ziek van geweest”
Zaterdag 14 Augustus 2021 - 22:00   I   Foto: Photonews   I  

Margriet Hermans kennen we als iemand die recht voor de raap is. Dat liet ze het afgelopen jaar nog meermaals blijken tijdens de coronapandemie, toen zestigplussers wel eens kop van jut waren.

“Kijk maar hoe we behandeld werden het afgelopen jaar, met heel die corona”, zegt ze in Het Nieuwsblad. “De zestigplussers waren de last­verkopers, de zwakkelingen die men liever kwijt was dan rijk want wij waren de coronaverspreiders en gingen er dan ook nog allemaal aan dood. Terwijl dé zestiger niet bestaat, hé.” 

Opzijgeschoven

“Wij zijn allemaal individuen en vaak nog heel geëngageerd en actief”, merkt Margriet op. “Kijk naar zo'n Linda De Win of Michel Wuyts. 't Is toch niet omdat zij 65-plus zijn dat zij hun ervaring of meerwaarde niet meer ergens zouden kunnen inzetten? Maar vanaf een bepaalde leeftijd word je gewoon opzijgeschoven.” 

“Ik heb het ook meegemaakt”, verzekert ze. “Na tien jaar politiek kreeg ik zonder pardon een onverkiesbare plek. Ik moest plaats ruimen voor een jong dingske met wie ze dachten te kunnen scoren. Ik ben daar ziek van geweest, ik had daar zoveel ingestoken… In de showbizz is het niet anders. Eens uit beeld, mag je het vergeten”, klinkt het streng.

TAGS  I  Margriet Hermans  I  shownieuws