Zaterdag 14 Augustus 2021 - 19:00   I   Foto: ROB  I   door Redactie

Geert Molenberghs ziet het niet graag gebeuren: “Ik maak mij hier wel zorgen over”

Geert Molenberghs ziet het niet graag gebeuren: “Ik maak mij hier wel zorgen over”

De mondmaskers zullen nog wel even in het straatbeeld te zien zijn. Dat is althans wat de GEMS, de corona-expertengroep, adviseert. Volgens Geert Molenberghs zullen de mondmaskers zeker in september nog nodig zijn.

“Dat is een moeilijke periode met kinderen die op reis zijn geweest en het virus van overal kunnen binnenbrengen”, zegt de biostatisticus van de UHasselt en de KU Leuven in Het Nieuwsblad. "Met een milde maatregel als een mondmasker kunnen we die periode doorkomen.” 

"We willen geen broeihaarden"

“De positiviteitsratio bij kinderen tussen 0 en 9 jaar zit rond de 5 procent, terwijl dat bij de gemiddelde bevolking rond de 3 procent is. Dat is een zorg", merkt Molenberghs op. "Leerkrachten zullen beschermd zijn met twee vaccins, maar we willen ook niet dat lagere scholen broeihaarden worden van het coronavirus.” 

“Dan zou het virus weer verspreid kunnen geraken bij de oudere bevolking", laat de expert weten. "In een maand tijd is het aantal ­ziekenhuisopnames verdrievoudigd. Dat is een dynamiek die we niet graag zien.”

TAGS  I  Geert Molenberghs