Mensen vallen uit vliegtuigen tijdens chaotische evacuatie in Kaboel Buitenland
Buitenland

Mensen vallen uit vliegtuigen tijdens chaotische evacuatie in Kaboel

Mensen vallen uit vliegtuigen tijdens chaotische evacuatie in Kaboel

Er is een video opgedoken waarin te zien is hoe minstens drie mensen van een Amerikaans vliegtuig uit de lucht vallen. Waarschijnlijk gaat het om Afghaanse verstekelingen die probeerden om zich vast te houden aan de wielen van het vliegtuig.

De situatie op het vliegveld van Kaboel gaat van kwaad naar erger. Eerder doken al foto’s en beelden op van een mensenmassa die proberen om de Taliban te ontvluchten. Op dit moment hebben de Amerikanen het vliegveld van Kaboel nog in handen en ze gebruiken dit om eigen personeel en personeel van internationale instellingen te evacueren.

Veel Afghanen proberen ook om op de vliegtuigen te geraken uit angst voor de Taliban. Velen van hen vrezen dat ze zullen gedood worden tijdens vergeldingsacties van de Taliban, nu zij het land weer hebben overgenomen na de terugtrekking van de Amerikaanse troepen.

Verschrikkelijke doodsgil

Verschillende getuigen zouden de lichamen van de gevallen verstekelingen hebben gevonden. Een ooggetuige vertelde dat er een verschrikkelijke doodsgil kon worden gehoord toen de persoon van het vliegtuig viel.

Eerdere beelden toonden al hoe de Afghanen zich vastklampten aan een Amerikaans militair vliegtuig terwijl het zich klaarmaakte om op te stijgen.

Er zou ook geschoten zijn door de Amerikanen om de controle over het vliegveld te behouden. Volgens de Amerikanen ging het over waarschuwingsschoten, maar er zouden volgens de Wall Street Journal drie afghanen gedood zijn.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws