-->

Waarschuwing voor "stakingsgolf" vrijdag in ons land

Waarschuwing voor
Dinsdag 11 December 2018 - 17:16   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De vakbonden kondigen een vrijdag "stakingsgolf" aan in ons land. Aanleiding is de onvrede over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de groeiende onrust over de koopkracht.

De stakingen zijn gericht tegen de regering en de werkgevers. Vooral het afspringen van het overleg van de zware beroepen wordt hen zeer zwaar aangerekend. Ook de dalende koopkracht ligt de mensen zwaar op de maag.

“De acties van de ‘gele hesjes’ heeft de mensen wakker geschud, kwaad gemaakt. De mensen zien overal prijsstijgingen, maar zien dat er bijzonder weinig in de plaats komt”, legt Stalpaert uit. De vakbonden zeggen zelf "verrast" te zijn door de grote bereidheid tot staking bij de werknemers. De socialistische vakbond verwacht "een stakingsgolf".

75 bedrijven

In regio's als Luik en Charleroi zal de stakingsbereidheid traditioneel groot zijn. Het ABVV weet echter ook van acties in 75 Oost-Vlaamse bedrijven. Bedrijven als Volvo Cars en Volvo Trucks in Gent of Asco in Zaventem zouden in staking gaan. Spoorreizigers zouden geen hinder ondervinden. "Als er al hinder zou zijn, zal die zeer beperkt zijn”, klinkt het bij de NMBS.

TAGS  I  ABVV