Zomerse temperaturen onderweg: “Maar dán slaat het weer opnieuw helemaal om”

Zomerse temperaturen onderweg: “Maar dán slaat het weer opnieuw helemaal om”
Vrijdag 20 Augustus 2021 - 07:00   I   Foto: Pixabay   I  

Ook de voorbije dagen kregen we te maken met wisselvallig weer. Vandaag zal de zon er gelukkig al wat meer doorkomen. Maar heel lang zullen we niet van droog weer kunnen genieten.

Vandaag zal het al iets warmer worden dan gisteren met 22 graden. Overmorgen kunnen we zelfs heel even spreken over zomerse temperaturen. 

“Zaterdag wordt meteen de beste dag van de week met maxima van 25 graden, op sommige plaatsen zelfs 26 graden”, laat VTM-weerman van dienst Martijn Peters weten. “Zondag krijgen we wind vanuit het westen en slaat het weer helaas opnieuw helemaal om. De koude, vochtige lucht zorgt voor onweerachtig weer en dat blijft ook maandag het geval.”

Voorlopig nog geen zomerse temperaturen

Maandag is er dus ook nog steeds kans op onweerachtige buien, en ook dinsdag blijft de kans op een bui bestaan. “Vooral in het zuidoosten van het land. Maar het wordt dan lichtjes droger. Woensdag krijgen we terug droog weer met afwisselend zon en wolken."

"En dat zal donderdag ook het geval zijn bij maxima rond 20 graden", aldus Martijn. Even laat de zon zich dus opnieuw zien, maar vanaf zondag slaat het weer dus opnieuw helemaal om en volgen er een aantal wisselvallige dagen. 

TAGS  I  VTM  I  Martijn Peters  I  weer