Steven Van Gucht ziet groot voordeel aan bekendheid: “Daar krijg ik kortingen" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht ziet groot voordeel aan bekendheid: “Daar krijg ik kortingen"

Steven Van Gucht ziet groot voordeel aan bekendheid: “Daar krijg ik kortingen"

Steven Van Gucht zagen we het afgelopen anderhalf jaar meer op televisie en in de media verschijnen dan ons lief was. Maar vóór de coronacrisis was de viroloog van Sciensano een nobele onbekende wetenschapper.

“Ik leidde een anoniem bestaan en begrijp nu goed hoe veel BV’s zich voelen”, zegt Van Gucht in een openhartig gesprek met De Zondag. “Ik bekijk het vooral als observator: wat overkomt mij hier nu?”

“Wat opvalt: ik krijg al eens korting als ik iets ga kopen”, geeft Van Gucht eerlijk toe. “Handelaars zeggen dat ze het doen uit dankbaarheid. Mijn collega-virologen en ik ervaren wel veel waardering van de mensen voor ons werk.”

"Werk van lange adem"

Wat de toekomst brengt, is voor iedereen een raadsel. Waar ziet iemand als Steven Van Gucht zich binnen twintig jaar? “Ik hoop dat ik dan een belangrijke bijdrage geleverd heb in het voorbereid zijn van ons land op een volgende pandemie", zegt hij. "Dat is uiteraard een werk van lange adem. We mogen daarbij niet alleen naar ons eigen land kijken, maar werken aan de solidariteit binnen Europa.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws