Experts waarschuwen in verband met vaccins: “Bij hen neemt de effectiviteit het snelst af” Royalty
Royalty

Experts waarschuwen in verband met vaccins: “Bij hen neemt de effectiviteit het snelst af”

Experts waarschuwen in verband met vaccins: “Bij hen neemt de effectiviteit het snelst af”

Nieuw onderzoek wijst uit dat de vaccins van Pfizer en AstraZeneca na drie maanden hun effectiviteit verliezen. Gezondheidseconoom Koen Pouwels was een van de onderzoekers die dit ontdekten.

"Eerst hebben we veertien dagen na de tweede prik gemeten hoe effectief de vaccins van AstraZeneca en Pfizer waren tegen een coronabesmetting. Daarna hebben we dat nog eens onderzocht 90 dagen na de tweede prik", zegt Pouwels in Het Laatste Nieuws.

"De bescherming tegen een besmetting bleek bij AstraZeneca in die periode gedaald te zijn van 68 naar 61 procent en bij Pfizer van 85 naar 75 procent. Bovendien stelden we vast dat de effectiviteit sneller afnam bij gevaccineerden die ouder waren dan 35 jaar dan bij jongeren.”

"Gevaccineerden kunnen anderen besmetten"

"We hebben wel vastgesteld dat gevaccineerden na een besmetting met de deltavariant net zoveel virusdeeltjes in hun neus en keel hebben als niet-gevaccineerden", aldus Pouwels. "Dat betekent dat gevaccineerden nog altijd andere mensen kunnen besmetten, en daar moeten ze zich goed bewust van zijn”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws