Pijnlijke vaststelling voor An Lemmens: “Het is om zeep” Buitenland
Buitenland

Pijnlijke vaststelling voor An Lemmens: “Het is om zeep”

Pijnlijke vaststelling voor An Lemmens: “Het is om zeep”

Aan het begin van het coronatijdperk werden er in België massaal huisdieren gekocht, maar nu lopen de asielen jammer genoeg weer vol. De grootste dierenvriend van ons land, An Lemmens, zag het van ver aankomen.

”Ik vind het heel erg om te zeggen, maar: ja. Op het moment dat ik hoorde dat er enorm veel huisdieren werden geadopteerd of gekocht, dacht ik: ja, het is om zeep", vertelt ze bij Qmusic. De asielen waren ook een tijd gesloten, maar ondertussen waren de broodfokkers wel nog open.

“Zij gingen dan de dieren bij de mensen thuis afzetten", aldus An. "Je moest gewoon betalen en dan kreeg je een hondje thuis. Dan weet je eigenlijk al dat je een dier in huis krijgt dat waarschijnlijk fysiek niet in orde is en dat mentaal ook niet genoeg socialisatie heeft gehad.”

Coronatijdperk

“Dan zit je nog eens in een coronatijdperk waarin de mensen veel thuis zijn, wat ideaal is voor een dier", vervolgt An. "Maar op het moment dat die mensen terug moeten gaan werken, is het dier niet gewoon om alleen te blijven en dan krijg je problemen natuurlijk.”

"Dieren belanden vaak in een asiel door tijdelijke situatie. Denk maar aan een verhuis, een ziekte, een scheiding, ... En dus ook een pandemie. Nadien pikken mensen hun leven gewoon weer op en hebben ze plots geen tijd meer voor een dier."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws