-->

Iluna openhartig over haar mama Stephanie Planckaert: “Dit kan ik me echt niet inbeelden”

Iluna openhartig over haar mama Stephanie Planckaert: “Dit kan ik me echt niet inbeelden”
Vrijdag 20 Augustus 2021 - 13:30   I   Foto: Instagram   I  

In het nieuwe Eén-programma ‘Onverwacht’ trekt Iluna Timmermans (16), samen haar moeder, Stephanie Planckaert, op ontdekkingstocht in de wereld van seks en zwangerschap bij Iluna's leeftijdsgenoten.

Zestien jaar geleden werd Stephanie Planckaert de bekendste tienermoeder in Vlaanderen. Ze werd op haar vijftiende zwanger van haar vriend Christopher en besliste om het kindje te houden. Dat kindje, haar dochter Iluna, is nu zelf zestien jaar. Moeder en dochter zijn hartsvriendinnen, maar op seksueel vlak lijken ze wel elkaars tegenpool. 

Iluna vindt het dan ook heel bijzonder dat haar moeder zo jong voor haar heeft gekozen. Om zich beter te kunnen inleven in die keuze van toen, trekt ze in ‘Onverwacht’ samen met Stephanie op pad om met andere tieners te praten over seksualiteit en zwangerschap.  

"Op sommige vlakken kunnen we niet méér verschillen”

"Mijn mama is echt een vriendin voor mij. We komen heel erg goed overeen. Maar op sommige vlakken kunnen we niet méér verschillen”, benadrukt Iluna. “Zo heb ik nog nooit een vriendje gehad, terwijl zij op haar vijftiende zwanger werd. Toch een heel andere wereld en een ander leven, dat ik me moeilijk kan inbeelden.”

“Om haar situatie van toen beter te kunnen begrijpen, ben ik met andere tieners gaan praten om te horen hoe zij omgaan met seksualiteit en onverwacht zwanger worden. Ik ben hen ontzettend dankbaar dat zij hun verhalen zo open met ons en met Vlaanderen willen delen.” De reeks is vanaf 30 augustus elke maandag te zien op Eén.

TAGS  I  Iluna Timmermans  I  Stephanie Planckaert  I  shownieuws  I  Onverwacht