-->

Alexander De Croo onder vuur: “Die gelooft zijn eigen leugens, zeker?”

Alexander De Croo onder vuur: “Die gelooft zijn eigen leugens, zeker?”
Vrijdag 20 Augustus 2021 - 19:30   I   Foto: Photonews   I  

Premier Alexander De Croo was gisteravond te gast in het ‘VTM NIEUWS’. Daar vertelde hij dat er strenge controles komen op de Afghaanse geëvacueerden. “Mensen die naar hier komen, die mogen niet op terreurlijsten staan. Daar mag geen twijfel over bestaan”, klonk het.

Toch heeft niet iedereen evenveel vertrouwen in de woorden van onze eerste minister. Op de sociale media kwam er dan ook heel wat kritiek. “Die gelooft zijn eigen leugens, zeker? Een straffe kerel, onze premier”, schrijft iemand. 

“Ik ben er vrij zeker van dat er een of meerdere terreurverdachten tussen zullen zitten. En onze politici ontvangen hen met open armen. Zij hebben gelukkig bescherming, maar onze levens zijn wel om zeep!”, briest een ander. “Inderdaad, rot op, De Croo!”, antwoordt een dame hierop.

“Och, De Croo, ze zijn hier immers al. En hoe gaan ze dat controleren? ‘Al wie geen terreurverdachte is, steekt zijn hand op’? Komaan hè, seg”, lezen we nog. En ook: “Het paard van Troje is al lang binnen. Dit is je reinste politiek gewauwel. Eigen bevolking wordt niet adequaat geholpen bij een ramp, het loopt er in het honderd. En nu beweren dat jullie gaan triëren op gevaarlijke mensen? Wat een grap!”

TAGS  I  Alexander De Croo  I  Afghanistan