Zaterdag 21 Augustus 2021 - 07:03   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Geert Molenberghs waarschuwt: “Hier moeten we zeer voorzichtig mee zijn”

Geert Molenberghs waarschuwt: “Hier moeten we zeer voorzichtig mee zijn”

Vlaanderen doet het heel wat beter dan Brussel en Wallonië op het vlak van vaccinaties. Limburg is de beste student van de klas: daar ligt het aantal besmettingen nog een pak lager dan in andere provincies. Toch vraagt Geert Molenberghs om op te passen. De coronacrisis is immers nog niet voorbij.

“We moeten vooral goed beseffen dat het virus gebruik maakt van superverspreidingsgebeurtenissen", zegt Molenberghs aan TVL. "Dus zaken zoals het nachtleven, plaatsen waar veel mensen nauw contact hebben met elkaar. We denken ook aan schoolbanken, universiteiten, hogescholen, trouwfeesten enzovoort.” 

“Maar alle andere gebeurtenissen waar mensen samenkomen zonder maatregelen… Tja, als daar besmettingen zijn, hebben we daar binnen de kortste keren natuurlijk cluster-uitbraken. Daar moeten we ons zeer goed van bewust blijven.”

Zeer felle en grote besmettelijkheid van de deltavariant

Voor over Brussel en Wallonië maakt Molenberghs zich zorgen. Deze zones kleuren rood tot donkerrood op de coronakaart. “En in een aantal provincies, met name in Limburg, waar de cijfers sowieso al lager zijn, zien we ook nog een daling, dus dat is ook wel heel gunstig. Maar tegen die achtergrond en de zeer felle en grote besmettelijkheid van de deltavariant blijft er toch meer voorzichtigheid geboden dan wat we rondom ons zien vandaag."

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  deltavariant