Zware opdoffer voor Bart De Wever: “Dit is een slag in het gezicht, ja” Politiek
Politiek

Zware opdoffer voor Bart De Wever: “Dit is een slag in het gezicht, ja”

Zware opdoffer voor Bart De Wever: “Dit is een slag in het gezicht, ja”

Na de terreuraanslagen in Parijs in 2015 besloot de federale overheid om de joodse wijk in Antwerpen extra te beveiligen. Maar na zeven jaar zullen er binnenkort géén militairen meer patrouilleren, zo gaf minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden aan. De federale overheid zal echter geen alternatief leveren.

Bart De Wever laat in Het Laatste Nieuws weten dat hij daarmee niet kan lachen. "Nauwelijks twee weken op voorhand beslist de minister dat de Antwerpse politie het dus maar alleen moet bekijken”, klinkt het. “Ook alternatieven krijgen nul op het rekest, zoals de financiële ondersteuning voor extra capaciteit bij het korps. Bovendien is de timing hallucinant. In september zijn er meerdere joodse feestdagen die bijzondere maatregelen vereisen.”

"Als de minister haar verantwoordelijkheid niet neemt, zullen wij dat wel doen”, benadrukt De Wever. “Met dank aan de voortreffelijke werking van de politiezone Antwerpen en met de veiligheid van de Antwerpenaren voor ogen. De volgende dagen bestudeer ik samen met de korpsleiding hoe we dit kunnen opvangen. Maar dit is wel woordbreuk van de minister.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws