Stephanie Planckaert spreekt straffe taal: “Ik geloof BV’s niet als ze dit zeggen”

Stephanie Planckaert spreekt straffe taal: “Ik geloof BV’s niet als ze dit zeggen”
Zondag 22 Augustus 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews   I  

Het Nieuwsblad wist Stephanie Planckaert te strikken voor een openhartig interview. Daarin ging het onder meer over het BV-schap, en de enorme kritiek die bekende koppen af en toe te slikken krijgen. Ook Stephanie zelf kreeg al heel jong te maken met de meningen van anderen, toen ze op haar 16e zwanger werd.

“Er zijn BV's die zeggen dat het hun koude kleren niet raakt, maar ik geloof dat niet”, is de dochter van Eddy Planckaert duidelijk. “Natuurlijk lees je die commentaren. Het zou hypocriet zijn om te zeggen dat ik me daar niks van aantrok. Het was ook niet min wat ze allemaal zeiden. Heel persoonlijk en stereotiep. Ik was een dom, marginaal wicht voor veel mensen, want wie raakt er nu zo jong zwanger?” 

"Ik kon wel tegen een stoot"

“Ik stond voor mijn leeftijd sterk in mijn schoenen, maar toch hakte dat erin”, geeft de ‘Château Planckaert’-ster toe. “Terwijl ik heel goed wist wat ik wou en waar ik voor koos."

"En mijn persoonlijkheid was ook al aardig gevormd, omdat ik ben opgegroeid in een warme, sterke familie. Ik kon dus tegen een stoot. Christopher en ik stonden er bovendien niet alleen voor, we hadden een heel sterk netwerk om ons te steunen.”

La Flamande

Gelukkig woonden Stephanie en haar familie toen in Wallonië. “Niemand kon daar VTM kijken, niemand wist wie we waren", aldus Stephanie. "Wij waren misschien BV’s, maar we werden amper herkend of geconfronteerd met de ­nadelen. Ik was op school la Flamande, die Vlaamse. De naam Planckaert deed hooguit een belletje rinkelen, maar ook niet meer dan dat."