Kijkers van ‘Blokken’ nemen Ben Crabbé op de korrel: “Daarom kijk ik niet meer” Buitenland
Buitenland

Kijkers van ‘Blokken’ nemen Ben Crabbé op de korrel: “Daarom kijk ik niet meer”

Kijkers van ‘Blokken’ nemen Ben Crabbé op de korrel: “Daarom kijk ik niet meer”

Voor wie klachten of vragen heeft in verband met de VRT, is er slechts één adres: Chloë van de VRT-klantendienst. Zij nam de voorbije week de opmerkingen van het publiek door en haalde er voor ons diegene uit die voor haar het meest in het oog sprongen.

“Een kijker van ‘Het Journaal’ merkt op dat een nieuwsanker ‘bijsturing nodig heeft in haar uitspraak van Franse woorden”, laat Chloë weten. “Specifiek gaat het om de uitspraak van de stad Chaudfontaine, waarbij verschillende keren de eind-d van de eerste lettergreep werd uitgesproken.’”

“‘U kan de uitspraak controleren via het luidsprekertje van Google Vertalen. Ik ben een meertalige Vlaming die in het Frans gestudeerd heeft, die elke taal mooi vind en dit ‘akkefietje’ erg vind in een officieel drietalig land als België. Toegegeven, ik ben een taalpurist.’ Ik ben dat niet, dus zie ik de gemaakte dt-fouten door de vingers.”

Herbronning van Ben Crabbé

“Verder blijven Ben Crabbé en zijn ‘Blokken’ zelfs tijdens de zomerstop de gemoederen beroeren”, merkt Chloë op. “Zo schrijft een ex-fan: ‘Ik kijk niet meer graag naar ‘Blokken’ omwille van de presentator. Ik hoop dat hij zich wil herbronnen tijdens deze vakantie, zodat we een ‘herboren’ presentator mogen begroeten volgende maand.’”

“Op vlak van rebirthing hebben we bij mijn weten geen experts in huis. Bovendien vraag ik me oprecht af hoe deze kijker gaat weten of Ben wel degelijk herboren is, wanneer deze nog weigert te kijken? Klager krijgt een standaardantwoord.”

Populair

Laatste nieuws