-->

Horeca kreunt onder dreigend tekort: “Nog nooit zo moeilijk geweest”

Horeca kreunt onder dreigend tekort: “Nog nooit zo moeilijk geweest”
Zondag 22 Augustus 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De coronacrisis laat zich stevig voelen in de horeca. Uitbaters kregen het afgelopen jaar extra coronamaatregelen, gedwongen sluiting en minder klanten te verduren.

Nu dreigt er ook een groot tekort aan personeel. Door de pandemie moesten veel café’s en restaurants sluiten. Daardoor was veel personeel gedwongen om ergens anders werk te vinden. Nu de horeca terug open gaat, komen lang niet alle werkkrachten weer terug.

Kris Nys, chef-kok van restaurant Boecherie in Boechout, zegt in de Gazet Van Antwerpen dat hij een extra dag per week moet sluiten door het personeelstekort. “We kunnen ook minder klanten ontvangen. We hebben plaats voor honderd mensen, maar kunnen nu maar vijftig of zestig ontvangen.”

Wim Van der Borght heeft twintig horecazaken in Antwerpen zegt ook dat hij heel moeilijk personeel kan vinden. “Voor de coronacrisis stonden vacatures gemiddeld twee weken open. Nu doe ik er twee à drie maanden over om obers of keukenpersoneel te vinden.”

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) is van plan om deze week nog met verschillende partners aan tafel te zitten om het acute tekort aan te pakken.

TAGS  I  Horeca  I   Antwerpen  I   restaurant  I   café  I   werk