Sanctie uitgevoerd na feestje met stripact in kazerne Tielen Royalty
Royalty

Sanctie uitgevoerd na feestje met stripact in kazerne Tielen

Sanctie uitgevoerd na feestje met stripact in kazerne Tielen

Een week geleden doken beelden op van de para’s in de kazerne van Tielen die een feestje bouwden, inclusief stripact. Op de beelden was te zien hoe de militairen zich amuseerden met drank en een halfnaakte stripteaseuse.

De legerleiding reageerde woedend op de beelden. “Dit druist in tegen de richtlijnen inzake veiligheid binnen de kazerne en de normen waar het leger als organisatie voor staat”, zei vice-stafchef generaal Marc Thys in de Gazet Van Antwerpen. Er werd zwaar aan getild dat het feestje plaatsvond tijdens de coronalockdown.

Yves Huwart, voorzitter van de legervakbond ACMP, meldt dat de betrokken militairen een straf hebben gekregen. Het zou om ordemaatregel, een zware fysieke straf, gaan. Verder nuanceert hij het feestje: “Ik vel geen waardeoordeel, maar die dame is in principe ook maar een burger. Als er een bakker was binnengekomen om brood te leveren, had er geen haan naar gekraaid. Een stripact is voor mij geen inbreuk op de militaire veiligheid.”

"Het zijn geen koorknaapjes"

“Dat het feestje plaatsvond in een kazerne, spreekt duidelijk tot de verbeelding”, gaat hij verder. “Maar in een kazerne zijn regelmatig afscheidsfeestjes, bijvoorbeeld wanneer een collega stopt. Militairen zijn geen koorknaapjes, hé.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws