Gevonden DNA van dader zorgt voor doorbraak in 30 jaar oude moordzaak Buitenland
Buitenland

Gevonden DNA van dader zorgt voor doorbraak in 30 jaar oude moordzaak

Gevonden DNA van dader zorgt voor doorbraak in 30 jaar oude moordzaak

Dertig jaar lang was er geen doorbraak in het onderzoek naar de moord op de Nederlandse Wies Hensen uit Budel. Nu meldt het Eindhovens Dagblad dat er nieuwe DNA-sporen ontdekt zijn van de vermoedelijke dader.

Wies Hensen was 32 toen zo op 29 augustus 1989 voor het laatst werd gezien op de kermis in Budel. De volgende ochtend werd ze dood teruggevonden in een sloot in Dommelen, een dorp 20 kilometer verderop.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie verdubbelde onlangs de beloning voor de gouden tip in het onderzoek van 15.000 naar 30.000 euro. De 30 jaar oude zaak krijgt ook heel wat media-aandacht met een podcast en meerdere berichten in het Nederlandse programma Opsporing Verzocht.

Gewurgd en gedumpt

De politie denkt dat Hensen op die bewuste avond de kermis met twee onbekende mannen verliet. Ze kwam door verstikking om het leven en haar lichaam werd in een sloot gedumpt.

De politie heeft nu nieuwe DNA-sporen gevonden en hoopt om snel de dader of daders te vinden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws