-->

Politie ongerust over import van fundamentalisten uit Afghanistan

Politie ongerust over import van fundamentalisten uit Afghanistan
Woensdag 25 Augustus 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Uit een interne mail bij de Belgische politiediensten blijkt dat er bezorgdheid bestaat over mogelijke Afghaanse terroristen die naar hier zouden vluchten. Dat meldt het Nieuwsblad.

Er wordt gevreesd dat tussen de vluchtelingen ook mensensmokkelaars, extremisten, ronselaars en gewelddadige personen zouden zitten. Federaal minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, zou die bezorgdheid delen.

In de interne mail wordt er verwezen naar de slechte reputatie die Afghaanse asielzoekers in opvangcentra zouden hebben. “Sommige van deze jonge Afghanen gedragen zich bijzonder gewelddadig. De mensen in asielcentra, die zijn onder controle. Maar de rest die her en der of op straat verblijven, daar weten we amper iets over. En dat is niet geruststellend”, zou er in de mail staan volgens Het Nieuwsblad.

“Niet geruststellend”

Federaal procureur Frédéric Van Leeuw zei zondag op Radio 1 dat hij niet verwacht dat er een grotere terreurdreiging komt van het talibanregime. Terreurexpert Pieter Van Ostaeyen denkt dat het wel mogelijk is dat op lange termijn er meer terreur aankomt.

TAGS  I  terrorisme  I  politie  I  Afghanistan  I  geweld