Opnieuw zware opdoffer voor Mathieu van der Poel: “Het gaat toch niet lukken”

Opnieuw zware opdoffer voor Mathieu van der Poel: “Het gaat toch niet lukken”
Woensdag 25 Augustus 2021 - 13:30   I   Foto: Photonews   I  

Het was een enorme tegenslag die Mathieu van der Poel te verwerken kreeg op de Olympische Spelen. De Nederlandse alleskunner op de fiets ging voor niets minder dan goud, maar een zware val maakte een einde aan die gouden droom.

Sindsdien sukkelt MvdP non-stop met rugpijn, die al aanwezig was vóór de Spelen, maar die alleen maar verergerde. “We zullen niet weten waar het precies vandaan komt”, zegt vader Adrie van der Poel in Het Laatste Nieuws. “Het is nu eenmaal zo. Als er succes is, worden die kleine kwaaltjes snel vergeten. Dan wordt dat iedere keer weer opgelapt, maar de echte oorzaak gaat niet weg.” 

“Ik las gisteren nog een verhaal over de Franse wielrenner Thibaut Pinot. Die heeft ook heel lang met de rug gesukkeld”, markt Adrie op. “Pinot is er vier maanden uit gegaan; hij schijnt nu van het probleem verlost te zijn.” 

Achterop hinken

Als het aan van der Poel sr. ligt, laat zijn zoon ook het WK en Parijs-Roubaix, twee grote doelen van Mathieu, links liggen om eerst de problemen met zijn rug op te lossen. ”Het heeft geen zin om als een halve naar het WK en Parijs-Roubaix te trekken, tegen beter weten in. Als je niet honderd procent bent, dan moet je daar gewoon niet naartoe. Want het gaat toch niet lukken."

"Zeker als je ziet wat de renners van het najaar nu allemaal aan het doen zijn. Asgreen en Alaphilippe komen er nu ook weer bij. Dat zijn potentiële winnaars. Dan hink je, Mathieu zijnde, gewoon achterop", concludeert Adrie.

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  Adrie van der Poel  I  Parijs-Roubaix  I  sport