Hardnekkigste complottheorie over coronavirus nog steeds niet ontkracht Buitenland
Buitenland

Hardnekkigste complottheorie over coronavirus nog steeds niet ontkracht

Hardnekkigste complottheorie over coronavirus nog steeds niet ontkracht

Volgens een rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten is het nog steeds niet duidelijk of het coronavirus wel of niet in een Chinees labo ontstond. De Amerikaanse president Trump uitte eerder al de beschuldiging dat China het coronavirus in een labo zou hebben gemaakt.

Het rapport zou volgens de Washington Post geen uitsluitsel kunnen geven over de oorsprong van het virus. We weten dus nog steeds niet met zekerheid dat het virus uit een laboratorium is ontsnapt, of dat het op natuurlijke wijze van een dier op de mens is overgesprongen.

President Joe Biden gaf in mei de opdracht om de laboratoriumtheorie te onderzoeken, nadat zijn voorganger Trump China meermaals had beschuldigd van het virus te fabriceren. De Chinezen zouden ook niet willen meewerken aan het onderzoek.

“Zeer onwaarschijnlijk dat het virus uit een lab komt”

Eerder dit jaar onderzocht een team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dezelfde theorie in de stad Wuhan, waar de eerste coronagevallen werden geregistreerd. Het onderzoeksteam achtte het toen zeer onwaarschijnlijk dat het virus in een labo werd gemaakt. Hoewel er helemaal geen bewijs voor is, blijft de labohypothese een hardnekkige theorie die vaak herhaald wordt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws