Drugsoorlog Antwerpen: “Hier gaan burgerslachtoffers vallen” Royalty
Royalty

Drugsoorlog Antwerpen: “Hier gaan burgerslachtoffers vallen”

Drugsoorlog Antwerpen: “Hier gaan burgerslachtoffers vallen”

Ongeveer een jaar na Operatie Nachtwacht zijn er weer meer gewelddadige incidenten in Antwerpen. De grootschalige politieactie lijkt zijn doel te hebben gemist.

Sinds juli vonden er al zeven gewelddadige incidenten plaats vooral in Deurne. Met geweerschoten, lichtgranaten en molotovcocktails proberen drugscriminelen elkaar te intimideren. De politie van Antwerpen merkt dat er sinds de versoepeling van de coronamaatregelen weer meer overlast is.

Ook een onderschepte lading van 1,9 ton cocaïne op 28 juli op een schip had gevolgen in het drugsmilieu. “Als zo'n lading verloren gaat, zorgt dat voor een zenuwachtigheid en groot wantrouwen bij drugshandelaars. Dat kan ertoe leiden dat men waarschuwingssignalen geeft, of door de verloren lading met bepaalde mensen afrekent”, zegt criminoloog Charlotte Colman van de UGent in De Morgen.

"Wat als ze zich van huis vergissen?”

De buurtbewoners krijgen door de incidenten een déjà-vugevoel. Vorige zomer was er ook een reeks gewelddadige incidenten die de buurt opschrikten. Liesbet (39) uit Deurne zei tegen De Morgen: “s Nachts hoorde ik de DOVO (ontmijningsdienst, JL) in de buurt rondrijden omdat er een bomauto was. Dan denk je toch: wat als ze zich van huis vergissen?”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws