-->

Minister Benjamin Dalle oordeelt over Eddy Demarez

Minister Benjamin Dalle oordeelt over Eddy Demarez
Zaterdag 28 Augustus 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Vlaams Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft in een gesprek in “De Ochtend” op Radio 1 gezegd dat Eddy Demarez volgens hem niet ontslagen moet worden. Demarez kwamn enkele weken geleden in opspraak nadat hij zich negatief uitliet over de Belgische basketbalvrouwen.

“Het spreekt voor zich dat zijn uitspraken te betreuren zijn en dat dat echt niet door de beugel kan. Daar is ook duidelijk op gereageerd. De VRT moet er voor iedereen zijn”, zegt Dalle. De minister gaf aan dat hij denkt dat Demarez een tweede kans verdient.

Dalle waarschuwt voor: “Een samenleving waarin één fout kan leiden tot het einde van een loopbaan.” Dat ziet de minister liever niet gebeuren. Zelf kan de minister niet over het lot van Demarez beslissen. “Het is aan de VRT om dat zelf te bekijken. Ik denk dat het op termijn misschien zinvol is dat er een gesprek met de Belgian Cats volgt.”

Sporza-journalist Eddy Demarez werd begin augustus op non-actief gezet nadat hij zich denigrerend uitliet over de basketbalploeg Belgian Cats. Na een live-uitzending op Facebook dacht hij dat zijn microfoon uitstond.

TAGS  I  BenjaminDalle  I  EddyDemarez  I  samenleving  I  VRT