-->

Adrie van der Poel doet straffe uitspraak over zijn zoon Mathieu: “Dan stopt hij er helemaal mee”

Adrie van der Poel doet straffe uitspraak over zijn zoon Mathieu: “Dan stopt hij er helemaal mee”
Vrijdag 27 Augustus 2021 - 11:30   I   Foto: Photonews   I  

Het Laatste Nieuws wist Adrie van der Poel te strikken voor een interview. Zijn zoon, Mathieu van der Poel, ondervindt al lange tijd last van zijn rug. Na de flinke val tijdens de Olympische Spelen is die pijn er allerminst op verbeterd.

Binnenkort komen er met het WK en Parijs-Roubaix nog twee flinke kleppers aan die beiden op het verlanglijstje staan van MvdP. Maar als de pijn tegen dan niet is weggetrokken, kan Mathieu deze twee grote koersen beter schrappen, klinkt het.

“Dan kan hij beter wat trainen en een heel crossseizoen rijden”, vindt Adrie. “Hij kent zijn eigen lichaam goed genoeg. Ik ben overtuigd, wanneer het niet verbetert, dat hij dan helemaal stopt en over een maand opnieuw begint.” 

"Mathieu komt nu voor een obstakel in zijn carrière"

“Dit is een blessure die tijd nodig heeft", benadrukt vader van der Poel. "Ze is er geleidelijk in geslopen, je kunt niet verwachten dat ze binnen de twee weken weg is. Mathieu komt nu voor een obstakel in zijn carrière. Dat moet opgelost worden en dat zal ook gebeuren.” 

“Hij moet eerst zorgen dat hij pijnvrij kan trainen”, aldus Adrie. “De volgende stap is pijnvrij koersen. Niet eerder komt hij bij de derde stap: meedoen voor winst. Daar zit hij volgens mij nog lang niet aan. Hij fietst, dat is het.”

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  Adrie van der Poel  I  sport  I  Parijs-Roubaix