Staf Coppens: "We moeten af van dat hokjesdenken voor meisjes en jongens" Buitenland
Buitenland

Staf Coppens: "We moeten af van dat hokjesdenken voor meisjes en jongens"

Staf Coppens: "We moeten af van dat hokjesdenken voor meisjes en jongens"

Staf Coppens is van mening dat er te veel nog steeds in hokjes wordt gedacht. Hij merkt dat nu duidelijk bij zijn eigen zoon Beau.

"Beau wil wereldkampioen kunstschaatsen worden en dat vind ik heel cool. En Nora wil net hetzelfde. Dat heeft natuurlijk alles met hun mama en papa te maken (Staf heeft zijn vrouw Monique te danken aan het VTM-programma ‘Dancing on ice’, dat hij won met Monique, die professioneel schaatsster was, nvdr.)", vertelt Staf in Het Nieuwsblad.

"Ik hoop dat Beau blijft schaatsen eens hij in de humaniora zit. Want daar zal weleens gezegd worden: Schaatsen is voor meisjes. Ik hoop dat hij dan sterk genoeg is om te zeggen: Ik doe dat graag. Dat hokjesdenken voor jongens en meisjes, dat vind ik zo jammer. In de winkel zou er geen blauwe en roze gang mogen zijn.”

"Of ik dan met barbiepoppen speelde? Wel met My Little Pony. Ik zweer het je, ik kamde de haartjes van die kleine speelgoedpaardjes. (lacht) Ik snap trouwens heel goed dat mijn kinderen de weg van hun moeder op willen. Zij was competitief schaatsster en heeft dan tien jaar de wereld rondgereisd met Disney on Ice. Dat was blijkbaar een zalige tijd, ik wens het mijn kinderen toe.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws