Annie Geeraerts openhartig over haar rol als de bomma in ‘Familie’: “Zo heb ik haar nooit gezien” Buitenland
Buitenland

Annie Geeraerts openhartig over haar rol als de bomma in ‘Familie’: “Zo heb ik haar nooit gezien”

Annie Geeraerts openhartig over haar rol als de bomma in ‘Familie’: “Zo heb ik haar nooit gezien”

Al dertig jaar vertolkt Annie Geeraerts de rol van bomma Anna in ‘Familie’. Niet veel mensen weten dat Annie de rol van de bomma naar het voorbeeld van haar moeder speelt.

"Ik heb de bomma uit 'Familie' voor een groot deel op mijn mama gebaseerd", vertelt Annie in Het Laatste Nieuws. "De bomma was een weduwe met vier kinderen die de eindjes aan elkaar moest knopen, en ik had tijdens de oorlog bij mijn eigen moeder gezien wat dat soort stress teweegbrengt.”

“Weinig geld, en veel ruzie"

“Je wordt vanzelf streng en hard, omdat het moét”, merkt Annie op. “'Wat een kwaaie', zeiden de mensen soms van de bomma, maar zo heb ik het nooit gezien. Het was bezorgdheid en ongerustheid, en dat kwam er harder uit dan het bedoeld was.”

“Zo was het bij ons thuis ook”, aldus de actrice. “Weinig geld, en veel ruzie. Soms moest ik tussenkomen of vluchtte ik het huis uit, met een luide knal van de voordeur. Na de oorlog is mijn moeder zelfs weggegaan bij mijn vader.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws