-->

Michel Wuyts moet absoluut iets kwijt over Wout van Aert: “Dit is heus geen toeval”

Michel Wuyts moet absoluut iets kwijt over Wout van Aert: “Dit is heus geen toeval”
Zondag 29 Augustus 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews   I  

Tussen 19 en 26 september wordt in Vlaanderen het WK wielrennen georganiseerd. Voor de Belgen ligt de kopman al even vast: Wout van Aert. Maar ook Remco Evenepoel liet zien dat hij goed op weg is om zijn beste vorm te halen.

“Net als Philipsen reed hij zich de voorbije veertien dagen nadrukkelijk in de kijker”, schrijft Michel Wuyts in zijn column voor Het Laatste Nieuws. “Winnaars van bij ons zijn namelijk schaars. Hun verdienste is groot, hun prestatie wordt uitvergroot.” 

“Neen, coach Vanthourenhout ziet klaar. Hij toonde zelfs lef door de prestatie van Evenepoel in een juiste context te plaatsen”, aldus Michel. “Naast het niveau is ook de afstand niet vergelijkbaar."

Volkomen terechte kopman

Nog een belangrijke vraag die de Sporza-commentator zich stelt: “Is de geboren kopman in Evenepoel bereid tot onvoorwaardelijk veldwerk in dienst van Van Aert? Die is volkomen terecht al een maand als absoluut kopman aangeduid.” 

“Het is heus geen toeval dat Van Aert zich in het hoge Livigno afbeult in gezelschap van Benoot en Stuyven”, verzekert Michel. “De Lillenaar bouwt aan een selectie van nationale eenheid. Eén voor allen, allen voor één. Wie zich daar niet naar schikt, kan beschikken.”

TAGS  I  Michel Wuyts  I  Wout van Aert  I  Remco Evenepoel  I  sport  I  WK