Zondag 24 Maart 2019 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Lefevere: "Die koers kan Alaphilippe ook winnen"

Lefevere:

Julian Alaphilippe won zaterdag Milaan-Sanremo. De renner van Deceuninck-Quick.Step is momenteel oppermachtig. Ploegleider Patrick Lefevere is erg tevreden over het teamwerk.

"Vorig jaar zaten we een beetje te ver voor de Poggio, daar hebben we uit geleerd. Heel de ploeg heeft fantastisch gewerkt. Als je ziet hoe de Belgische kampioen, Gilbert en Stybar werken voor iemand die jonger is, dan zeg ik chapeau. Je ziet wat het doet om voor elkaar door het vuur te gaan", aldus Lefevere bij Sporza.

"In de Tirreno wint Julian een massasprint. Dat kon je nog een verrassing noemen, maar in Sanremo niet meer. En hij klopt de sterkste renners. Het wordt stilaan moeilijk kiezen. Julian wint Milaan-Sanremo, hij kan de Waalse klassiekers aan en hij wordt bergkoning in de Tour. Ik denk dat de enige koers die niets voor hem is Parijs-Roubaix moet zijn, omdat hij een lichtgewicht is. Maar helemaal zeker ben ik niet."

"Over de Ronde van Vlaanderen ben ik wel zeker. Die kan hij winnen als hij zich daar op richt. Maar voor alle duidelijkheid: daar gaan we dit jaar andere kaarten trekken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Patrick Lefevere  I  Julian Alaphilippe  I  sport