-->

Verrassende carrièrewending voor Lieven Van Gils: “Ik heb er vrede mee”

Verrassende carrièrewending voor Lieven Van Gils: “Ik heb er vrede mee”
Zondag 29 Augustus 2021 - 11:30   I   Foto: Photonews   I  

We kennen Lieven Van Gils allemaal als presentator en sportjournalist. Maar vanaf het najaar mogen we ook ‘filmjournalist’ aan dat rijtje toevoegen. Hij gaat dan in die rol aan de slag voor de VRT.

“Toen ik zestien was, droomde ik van een carrière in de filmwereld”, zegt Lieven in Belang van Limburg. “Liefst wou ik regisseur worden. Of filmjournalist. Ik heb jaren alle artikels van Patrick Duynslaegher (filmjournalist bij Knack, nvdr.) bijgehouden in een knipselmap. Film is - net als sport - een van mijn liefdes en ik heb het geluk dat ik die bij de VRT allemaal mag consumeren.” 

Zegen van de familie Verrijcken

Lieven zal vanaf het najaar dus de plek innemen van de betreurde Ward Verrijcken, die vorig jaar plots overleed. ”In een ideale wereld was Ward er nog en had ik dit voorstel nooit gekregen”, aldus Lieven. “Voor ik er 'ja' op zei heb ik contact gezocht met zijn partner en met zijn familie. Ik wou hun zegen hebben. Nu heb ik er vrede mee.” 

“Het is ook helemaal niet mijn bedoeling om zijn schoenen te vullen of hem te doen vergeten” benadrukt Lieven. “Integendeel, ik wil zijn werk voortzetten en ik heb het gevoel dat hij dat wel oké zou vinden.”

TAGS  I  Lieven Van Gils  I  Ward Verrijcken  I  shownieuws  I  VRT