‘Thuis’-acteur Mathias Vergels houdt geen blad voor de mond: “Het is een eigenwijze klootzak” Buitenland
Buitenland

‘Thuis’-acteur Mathias Vergels houdt geen blad voor de mond: “Het is een eigenwijze klootzak”

‘Thuis’-acteur Mathias Vergels houdt geen blad voor de mond: “Het is een eigenwijze klootzak”

Mathias Vergels heeft geen gemakkelijk jaar achter de rug. Niet alleen kon hij niet doen wat hij het allerliefste doet - namelijk op een podium muziek maken -, maar ook werd de release van zijn debuutplaat ‘Waar Is Mathi’ uitgesteld én kreeg hij te maken met tinnitus.

“Door ’n technische fout kreeg ik plots ’n keihard geluid in mijn oor, en sindsdien hoor ik elke seconde van de dag het geluid van de zee”, zegt Mathias in zijn column voor Dag Allemaal. “Het heeft zich zonder uitnodiging opgedrongen en heeft zich genesteld in mijn rechteroor."

"Ik loop er gefrustreerd door rond", geeft hij toe. "Mijn lief leerde me dat ik weer positiever moest denken. Ze raadde me aan van ’t geluid een ‘vriend’ te maken, hem niet te zien als de grote vijand.”

Roger is een kl***zak

“Sinds die dag loop ik rond met een nieuwe vriend die ik de naam ‘Roger’ heb gegeven”, laat Mathias weten. “Soms praat ik tegen mezelf en hoop ik dat Roger het hoort, dan zeg ik dat hij mag vertrekken, dat hij een kl***zak is die me het leven zuur maakt. Maar Roger luistert niet, hij is nogal eigenwijs, ziet u.”

“Je moet hem nemen zoals hij is, dat zeggen ze ook weleens over mij”, aldus de ‘Thuis’-acteur. “Maar ik weiger mij neer te leggen bij de situatie. Zeker omdat mijn gehoor ’n belangrijke schakel is in wat ik het liefste doe, muziek maken”, besluit hij.

Populair

Laatste nieuws