Maandag 30 Augustus 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Geert Molenberghs voorspelt dramatisch scenario: "We rekenen ons te snel rijk"

Geert Molenberghs voorspelt dramatisch scenario:

Biostatisticus Geert Molenberghs maakt zich zorgen over de start van het nieuwe schooljaar. De professor verwacht heel veel besmettingen.

Dat staat ook in een expertenrapport in Groot-Brittannië. Ook daar verwacht men veel besmettingen vanwege de start van het nieuwe schooljaar. Dat zal ook in ons land het geval zijn, voorspelt Molenberghs.

“Veel barrières werpen we niet op tegen het virus. En onze voornaamste barrière, vaccinatie, is nog onvolledig", aldus Molenberghs in Het Nieuwsblad. 

“In Vlaanderen is 51 procent van de 12- tot 17-jarigen volledig gevaccineerd, en 77 procent gedeeltelijk”, zegt Molenberghs. “In Wallonië is dat 44 procent volledig en 56 procent deels. In Brussel? 12 procent volledig en een kwart één keer. In Vlaanderen mogen we dus blij zijn, al is dat getal eigenlijk ook nog te laag."

Ook de mondmaskerplicht in de klas is weggevallen. “Wij hadden met de GEMS geadviseerd om de mondmaskerplicht nog een paar weken aan te houden in de scholen, als veiligheidsmaatregel. Er is beslist dat niet te doen", weet Molenberghs. 

"Maar vergeet niet dat we hier over een enorm systeem spreken, van miljoenen mensen die terugkeren naar school en werk de komende tijd. We rekenen ons te veel rijk: het is voorbij. Quod non.”

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus  I  scholen