Geen leuk nieuws voor al wie ingeënt is met Pfizer Royalty
Royalty

Geen leuk nieuws voor al wie ingeënt is met Pfizer

Geen leuk nieuws voor al wie ingeënt is met Pfizer

De antistoffen bij mensen die gevaccineerd zijn met Moderna liggen pak hoger dan bij mensen die het Pfizer-vaccin hebben gekregen. Dat blijkt uit een studie bij 2.500 medewerkers van het Belgische Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL).

De medewerkers werden gevaccineerd met de vaccins van Moderna, Pfizer-BioNTech en AstraZeneca. De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift JAMA.

De vaccins van Moderna bieden veel meer antistoffen dan die van Pfizer. "Bij het medisch valideren van de resultaten viel onmiddellijk op dat de individuele antistof titers (de mate waarin de aanwezigheid van antistoffen nog aantoonbaar is, red.) sterk uiteenliepen”, verduidelijkt hoofdonderzoeker Deborah Steensels, klinisch bioloog in ZOL.

"We zagen een duidelijk verschil in antistof titers van personen die het vaccin van Moderna en mensen die het Pfizer-vaccin kregen. Doorgedreven data-analyse bracht de bevestiging: de antistoffen van personen die gevaccineerd werden met Moderna liggen significant hoger dan die van personen die het Pfizer-vaccin toegediend kregen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws