Prins Harry krijgt flink op zijn donder: “Wat een hypocriet” Buitenland
Buitenland

Prins Harry krijgt flink op zijn donder: “Wat een hypocriet”

Prins Harry krijgt flink op zijn donder: “Wat een hypocriet”

Een jaar geleden kwam ‘Finding Freedom’ uit, de veelbesproken biografie over prins Harry en Meghan Markle. Na een turbulent jaar - er waren het interview met Oprah Winfrey, het overlijden van prins Philip en de geboorte van Lilibet - besloten auteurs Omid Scobie en Carolyn Durand hun bestseller een nieuwe epiloog te geven.

Richard Kay, een Brits royalty-expert, is alvast niet te spreken over het nieuw geschreven hoofdstuk. “De hertog en hertogin van Sussex moeten altijd het laatste woord hebben”, zegt Kay in de Daily Mail. “Nergens is dit duidelijker dan in passages die betrekking hebben op de reactie van het paleis op het explosieve tv-interview van het paar met Oprah Winfrey.”

Hierin beweerden Harry en Meghan dat er een racistische opmerking was gemaakt over de huidskleur van hun zoon Archie. In een reactie van de Queen klonk het achteraf: “Mensen kunnen zich de dingen anders herinneren.”

Dat werd haar volgens naaste bronnen niet in dank afgenomen door haar kleinzoon en zijn echtgenote. Volgens Kay is het merendeel van de mensen in Groot-Brittannië het gejammer van het koninklijke koppel stilaan beu aan het worden, vooral wanneer het kritiek lijkt te bevatten op hun geliefde 95-jarige Queen.

Eco-hypocriet

Ook het feit dat Harry zich graag profileert als een redder van het klimaat, maar ondertussen wel zelf een privéjet van 52 miljoen euro neemt om 1.000 kilometer verder een wedstrijdje polo af te werken, valt niet in goede aarde. “Zelfs de meest fanatieke fans van Harry verlangen naar een glimp van de oude Harry”, klinkt het.

“Ooit was Harry een van de royals die begreep dat, als het om royalty ging, perceptie cruciaal was. Nu lijkt het minder uit te maken. En zelfs in Amerika, waar veel van zijn acties eerst werden toegejuicht, wordt hij ervan beschuldigd een eco-hypocriet te zijn.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws