Greg Van Avermaet ondervindt grote problemen na coronavaccin: “Dit is niet normaal” Wielrennen
Wielrennen

Greg Van Avermaet ondervindt grote problemen na coronavaccin: “Dit is niet normaal”

Greg Van Avermaet ondervindt grote problemen na coronavaccin: “Dit is niet normaal”

Greg Van Avermaet krijgt de laatste tijd zijn niveau maar niet op peil. De reden is volgens hem de nawerking van het Pfizer-vaccin.

“Ik heb maandagavond mijn resultaten gekregen en dat is niet echt goed”, zegt Greg in Het Nieuwsblad. “Het is te zeggen: aan de bloedwaarden is niks te zien. Perfect, zoals altijd, wat ook mijn grote sterkte is, maar andere data bewijzen dat er iets mis is met mijn immuunsysteem. Mijn lichaam is aan het vechten tegen een onbekende tegenstander en dat is wellicht het vaccin.”

"Ik mis drie procent van mijn topvorm"

“Ik stond ervoor te springen, maar blijkbaar brengt het een paar problemen met zich mee”, zegt Gouden Greg over zijn Pfizer-vaccin. “Het is te zeggen: ik slaap goed, train goed en voel mij goed, maar mis drie procent van mijn topvorm.”

“Het goeie nieuws is dat ik nu weet wat er scheelt, maar anderzijds is nog weinig onderzoek gedaan naar het effect van het vaccin op een sport­lichaam”, klinkt het. “Ik ga de komende dagen wat dokters raadplegen en hun raad opvolgen. Is dat stoppen met koersen dit seizoen, dan moet het maar zo.”

Populair

Laatste nieuws