Wout van Aert schrikt zich een bult: “Hij is helemaal in paniek” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert schrikt zich een bult: “Hij is helemaal in paniek”

Wout van Aert schrikt zich een bult: “Hij is helemaal in paniek”

Tim Merlier is in de vorm van zijn leven. Met zijn tweede overwinning in de Benelux Tour staat de teller dit seizoen op negen. Daarmee heeft hij één overwinning meer dan Wout van Aert.

"Wout heeft al geïnformeerd", lacht Merlier in Het Laatste Nieuws. "Hij wilde weten welke koersen ik nog rijd. 'Shit, je gaat nog meer winnen dan ik', zei hij. Goed dat hij al wat in paniek is.”

"Er is gezonde concurrentie tussen ons”, laat de sprintbom van Alpecin-Fenix weten. “Ik heb Wout geantwoord dat ik jaloers ben op zijn overwinningen. Ik heb meer gewonnen, maar zijn overwinningen zijn mooier. Gent-Wevelgem, het BK, de Champs-élysées: daar zat ik ook mee in mijn hoofd, maar ik heb het niet kunnen afmaken.”

"Ik denk dat het 'njet' zal zijn”

Eind deze maand vindt het WK plaats in eigen land. Dat Wout van Aert kopman is, staat buiten kijf. De rest van de deelnemers moeten nog worden bekendgemaakt. ”Ik heb de bondscoach nog niet gehoord over het WK, dus ik denk dat het 'njet' zal zijn”, zegt Merlier. “Wout heeft me ook niet meegevraagd op stage. Ik heb gezien wie mee was (Jasper Stuyven en Tiesje Benoot, nvdr.), dus één van die mannen zal straks wel bij hem op de kamer slapen.”

Populair

Laatste nieuws