Helft van Antwerpse kinderen spreekt thuis geen Nederlands Royalty
Royalty

Helft van Antwerpse kinderen spreekt thuis geen Nederlands

Helft van Antwerpse kinderen spreekt thuis geen Nederlands

Het aantal kinderen dat thuis geen Nederlands spreekt, blijft jaar na jaar toenemen. In de stad Antwerpen gaat het om net niet de helft van de kinderen in het basisonderwijs, zo weet Het Laatste Nieuws.

De toestand is het ergst in Nederlandstalige scholen in het Brusselse gewest. In Oudergem of Sint-Jans-Molenbeek heeft maar liefst 79% van de leerlingen een andere moedertaal dan het Nederlands. In de stad Brussel ligt dat cijfer in het Nederlandstalig onderwijs op bijna 70%.

In de provincie Antwerpen spreekt 22,4% van de kinderen in het basisonderwijs thuis geen Nederlands. Vijf jaar geleden was dat nog 18,7%. In de stad Antwerpen zitten we aan 46,2% anderstalige leerlingen in het basisonderwijs.

N-VA wil dat leerlingen daarom een taalbad nemen. Dat ze hun schoolcarrière een jaartje on hold zetten om intensief Nederlands te volgen. Het voltallige Vlaamse parlement heeft zich geëngageerd om daar na de verkiezingen sterk op in te zetten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws