Rode Duivel zet zichzelf buitenspel: "Zijn positie staat onder druk" Sport
Sport

Rode Duivel zet zichzelf buitenspel: "Zijn positie staat onder druk"

Rode Duivel zet zichzelf buitenspel: "Zijn positie staat onder druk"

De Rode Duivels gingen zondag op spaarstand voorbij Cyprus. Het werd 0-2 en daarmee was zowat alles gezegd. Niemand scheerde echt hoge toppen, maar één Belg viel op: Dries Mertens.

Niet omdat hij geweldig stond te spelen, maar wel omdat we niet de allerbeste Mertens aan het werk zagen. En dat was ook tegen Rusland al het geval.

"Mertens wilde zich echt onderscheiden", zegt Chef voetbal Ludo Vandewalle in Het Nieuwsblad. "In de 56 minuten die hij op het veld stond, liep hij veruit het meest. Hij wilde overal bij zijn. Gedreven door de concurrentiestrijd die er zit aan te komen en zijn honger naar een goal. Het viel echter niet altijd mee voor Mertens. Altijd een stapje te laat, net niet nauwkeurig genoeg."

"De Bruyne moet nog een plaatsje vinden"

"De positie van Mertens staat onder druk", gaat Vandewalle verder. "Op dit moment toch. Bij Napoli heeft hij het sinds de komst van coach Carlo ­Ancelotti ook al lastiger. Niet dat hij uit de toon valt, maar er staan wel enkele spelers te dringen. De Bruyne - die nog ­een plaatsje moet vinden nu Tielemans en Thorgan Hazard zekerheden lijken - Januzaj, Carrasco Chadli..."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws