Dit zeggen buitenlandse media over tweede zege van Rode Duivels Sport
Sport

Dit zeggen buitenlandse media over tweede zege van Rode Duivels

Dit zeggen buitenlandse media over tweede zege van Rode Duivels

De Rode Duivels hebben hun opdracht volbracht: na een 3-1-zege tegen Rusland, werd op Cyprus met 0-2 gewonnen. Na twee wedstrijden beschikt onze nationale ploeg over een perfect rapport en dat hebben ook buitenlandse media gezien.

Voetbal International: "België neemt gas terug na 0-2"

Het Nederlandse Voetbal International viel het op dat onze nationale ploeg het vooral na de 0-2 rustig aan deed tegen Cyprus. "De Belgen konden door een flitsende start gas terug nemen en deden dat ook. Doelman Thibaut Courtois kende een uiterst rustige avond en op enkele wonderschone acties van Hazard (Eden) na vond ook België het welletjes. Op halve kracht werd de 0-2 over de streep getrokken. Het is voor België de tweede driepunter op weg naar het EK 2020 na de 3-1 overwinning van donderdag op Rusland."

Bleacher Report: "Alles wat Hazard aanraakt, verandert in goud"

Bleacher Report haalt de loftrompet boven voor Eden Hazard. “Hazard heeft zo’n seizoen waarin alles dat hij aanraakt, in goud verandert - voor club en land. Weinigen twijfelen aan de vaardigheden, de visie en de schotkracht van Hazard om te imponeren op een internationaal tornooi. De kwieke vleugelspeler is één van de meest dynamische spelers van zijn generatie. Toch zullen de verwijten van het niet vervullen van zijn potentieel blijven leven zolang het Real Madrid-target geen prijs pakt met de “gouden generatie” waarover België beschikt.”

L'Équipe: "Batshuayi is een meerwaarde"

Het Franse L'Équipe heeft veel lof voor Michy Batshuayi. “Bij afwezigheid van Lukaku toonde Batshuayi dat hij meer is dan zomaar een luxe-invaller voor Roberto Martínez”, schrijven de Fransen. “Het is duidelijk dat de voormalige Marseille-speler in goede vorm verkeert. Naast zijn beslissende pass op Eden Hazard in de match tegen Rusland, woog hij tegen Cyprus op de verdediging. Zijn rol als pivot bij het eerste doelpunt, maar ook zijn loopacties -waar andere aanvallers van kunnen profiteren- maken van hem een meerwaarde voor de Rode Duivels.”

AS: "Een briljante generatie"

"De Belgen hoefden enkel in de eerste minuten van de wedstrijd hun talent laten zien om een nieuwe driepunter te boeken”, tekent Het Laatste Nieuws op uit het Spaanse AS. “De inbreng van flankspeler Timothy Castagne van Atalanta, of die van Wolverhampton-middenvelder Leander Dendoncker, toont de constante evolutie aan van de Rode Duivels. Spelers van het nieuwe firmament, die een plaatsje zoeken tussen de briljante generatie die deel uitmaakt van de elite van het internationale voetbal.”

“België schitterde niet in Nicosia, tegen een tegenstander die drie dagen geleden nog San Marino klopte. De mannen van Roberto Martínez duwden enkel in de eerste 20 minuten het gaspedaal in, de defensieve minpunten werden blootgelegd waarna de weg naar de overwinning geplaveid kon worden.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws