Boonen: "Wout Van Aert is daar een kandidaat-winnaar" Sport
Sport

Boonen: "Wout Van Aert is daar een kandidaat-winnaar"

Boonen: "Wout Van Aert is daar een kandidaat-winnaar"

Je kon er niet naast kijken: de verrassend sterke prestatie van Wout Van Aert. Hij werd zowaar zesde in Milaan-Sanremo. Tom Boonen ziet in hem zelfs een toekomstige winnaar.

"De vloek was spontaan, zijn ontgoocheling super­gemeend. Ontwapenend mooi, hoe Van Aert omging met zijn zesde plaats. Túúrlijk telt enkel de zege, als je daar zit. A la limite het podium. Het is de enige juiste mentaliteit. Eenmaal bekomen en de nuchtere analyse gemaakt, zal de tevredenheid wel overheersen. Dat hij met een wegfiets overweg kan, wist ik al. Maar de kracht die hij in zijn eerste Primavera uitstraalde op de Poggio, verbaasde me", zegt Boonen in Het Laatste Nieuws.

"Wout deed er alles aan om er het maximale uit te halen, nam zijn verantwoordelijkheid. Hij mag zichzelf dan ook niets verwijten. Ook niet die ‘move’ naar Trentin toe, de zogenaamde verschoten cartouche. Een gokje waard."

“Vaste prik moet het de komende jaren worden, op zijn programma. Zonder zich er specifiek op toe te spitsen, eerder als bijkomstigheidje. Omdat hij in mijn ogen kandidaat-winnaar is. Maar ook om zichzelf mentaal te ‘boosten’ richting Vlaamse voorjaar. Zoals met dit resultaat.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws