Vandenbempt: "Die 2 kloppen nadrukkelijk op de deur bij de Rode Duivels" Sport
Sport

Vandenbempt: "Die 2 kloppen nadrukkelijk op de deur bij de Rode Duivels"

Vandenbempt: "Die 2 kloppen nadrukkelijk op de deur bij de Rode Duivels"

De Rode Duivels boekten met de vingers in de neus 6 op 6 aan het begin van de EK-kwalificatiecampagne. Na de zeges tegen Rusland en Cyprus analyseert radiocommentator Peter Vandenbempt enkele spelers.

Door de afwezigheid van onder meer Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Thomas Meunier kregen enkele andere jongens speelminuten. "Van sommigen kan je zeggen dat ze eigenlijk een vaste plaats hebben in het elftal, ook als er veel spelers terugkomen. En dan denk ik in de eerste plaats en misschien bijna uitsluitend aan Youri Tielemans."

"Tielemans is al titularis, Dendoncker verdwijnt weer uit de ploeg"

"Gisteren was het ook iets minder, maar zoals die heeft gespeeld de voorbije week, dan klopt die heel hard op de deur. Hij is eigenlijk al min of meer titularis", meent Vandenbempt.

"Leander Dendoncker heeft heel hard gelopen en heeft veel werk verricht. Maar hij zal toch weer uit de ploeg verdwijnen", gaat de commentator verder bij Sporza. "En hetzelfde geldt eigenlijk voor Timothy Castagne: die heeft ook zijn wedstrijden gespeeld, was aanwezig in het elftal, maar het is toch nog geen Thomas Meunier."

(Lees verder onder de foto)

"Thorgan Hazard is ook weer een ander verhaal"

"Michy Batshuayi heeft het goed gedaan. Maar Lukaku zal toch eerste spits blijven. Achterin heb je natuurlijk nu Thomas Vermaelen. Als die fit is en op het toppunt van zijn mogelijkheden, dan is hij of Kompany de vaste man." Net als Tielemans, ziet Vandenbempt ook iemand anders steeds belangrijker worden. "Thorgan Hazard is ook weer een ander verhaal", zegt hij.

"Die klopt ook zeer nadrukkelijk op de deur, heeft goeie punten gescoord, zeker tegen Rusland. En andere concurrenten, met name Carrasco, die hebben het wat moeilijker. Dus enkele jongens kloppen wel degelijk op de deur, maar als straks iedereen fit is, dan gaat de bondscoach toch weer dicht tegen zijn basiselftal aankomen, waarmee hij de voorbije jaren succesvol geweest is."

Populair

Laatste nieuws