Thomas De Gendt maakt indruk: "Ik deed het in De Gendt-style" Sport
Sport

Thomas De Gendt maakt indruk: "Ik deed het in De Gendt-style"

Thomas De Gendt maakt indruk: "Ik deed het in De Gendt-style"

Thomas De Gendt heeft zijn naam van ontsnappingskoning weer alle eer aangedaan. In de Ronde van Catalonië hield hij aan de streep bijna drie minuten voorsprong over. Hij is dan ook meteen de eerste leider in Catalonië.

Met drie cols van eerste categorie was het meteen interessant voor vluchters. Dat had De Gendt zo ook begrepen. De Gendt kreeg vijf collega-vluchters mee, maar hij reed ze er allemaal af. Op de top van de laatste col had hij vier minuten voorsprong. Movistar zette in het peloton nog de achtervolging in, maar toen ze zagen dat het geen zin had, staakten ze de strijd. Zo behield De Gendt bijna drie minuten over aan de streep.

"Ik moest toch 50 kilometer op de limiet rijden, toen ik Maté achterliet. Ik geloofde er eigenlijk niet in. Maar ik deed het De Gendt-style", zei hij achteraf aan Sporza.

Ook vorig jaar won hij al een etappe in de Ronde van Catalonië. Ik hou van de Spaanse mensen en ik hou van deze koers. Ik kom hier altijd graag terug. Zeker als het zo goed weer is. Zo goed was het hier nog nooit tijdens de Ronde van Catalonië. Dat geeft zin om te koersen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws