Anuna De Wever over Gert Verhulst: "Dat begrijp ik écht niet" Buitenland
Buitenland

Anuna De Wever over Gert Verhulst: "Dat begrijp ik écht niet"

Anuna De Wever over Gert Verhulst: "Dat begrijp ik écht niet"

Anuna De Wever lokte een hele rel uit door te antwoorden op de kritiek van Gert Verhulst en de 'klimaathysterie'. Ze noemde Verhulst "een oude, witte heteroman".

"Het is helemaal niet zo dat alle oude, witte heteromannen een probleem zijn, maar dat zijn wel vaak geprivilegieerde mensen die maar zelden last hebben van discriminatie", zegt Anuna in Knack.

"Ik begreep vooral niet waarom Gert Verhulst over het klimaat aan het woord moest komen: hij is geen wetenschapper, hij behoort niet tot de klimaatslachtoffers, en hij is ook echt geen Vlaming die bang moet zijn voor de grote kosten van de klimaattransitie als die niet sociaal en rechtvaardig worden verdeeld."

"Maar hij mocht weer eens zeggen dat we niet zo hysterisch hoeven te doen, en dat we moeten stoppen met mensen bang te maken. Nogmaals: deze crisis brengt het leven van miljoenen mensen in gevaar", aldus Anuna.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws