Mathieu van der Poel over kansen van Wout van Aert in Parijs-Roubaix: “Dit verwacht ik van hem”

Mathieu van der Poel over kansen van Wout van Aert in Parijs-Roubaix: “Dit verwacht ik van hem”
Zaterdag 2 Oktober 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews   I  

Mathieu van der Poel ondervindt niet al te veel last meer van zijn rug. Goed nieuws voor de wielerliefhebbers, want daardoor staat hij, na het WK afgelopen zondag, ook aan de start van Parijs-Roubaix morgen. Mathieu heeft er alvast een goed oog in.

"Want ik was er in Leuven ook niet zó ver af (hij werd 8ste, nvdr.). Dat WK was overigens geen tussenhalte”, zegt MvdP in Het Laatste Nieuws. “Ik had er écht wel een groot doel van gemaakt. Ondanks het gebrek aan topvorm, hoopte ik in de finale met wat geluk een gooi te kunnen doen naar de regenboogtrui.” 

Daarvoor was hij echter nog net niet goed genoeg. “Maar ik ga ervan uit dat de wedstrijd me die paar procentjes bij heeft geschonken”, klinkt het. “Dat ik zondag mijn lange, drukke, slopende seizoen in schoonheid kan afsluiten. En moet kunnen meestrijden voor de overwinning." 

Ook Wout van Aert zal er gewoon staan, denkt Mathieu. ”Reken maar. Ik denk niet dat hij op het WK is bezweken onder de druk”, zegt de Nederlander. “Daar had hij gewoon de benen niet. Dat is altijd mogelijk. Maar ik verwacht hem komende zondag wel opnieuw.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  Mathieu van der Poel  I  Parijs-Roubaix  I  sport