-->

Michel Wuyts ziet groot probleem voor Wout van Aert in Parijs-Roubaix

Michel Wuyts ziet groot probleem voor Wout van Aert in Parijs-Roubaix
Zondag 3 Oktober 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I  

Vandaag is het D-Day voor het wielerpeloton. Met Parijs-Roubaix wordt straks een van de grootste klassiekers van het jaar gereden. Wout van Aert wordt uiteraard weer bij de topfavorieten gerekend. Michel Wuyts maakt zich over één puntje toch zorgen.

"Voor Wout van Aert is het essentieel dat het materiaal van Jumbo-Visma op punt staat”, zegt Michel op Sporza. “Hij heeft in Roubaix nog niet echt meegedaan in de finale en dat was mee aan het materiaal te wijten. In 2019 (toen nog op een Bianchi) moest hij een drietal keer terugkeren en hij deed dat toen ook iets te snel. In deze koers is over je toeren gaan extra gevaarlijk.” 

De afgelopen dagen was er natuurlijk ook de heisa over het WK in Leuven. ”Wat Remco Evenepoel en de andere gasten in ‘Extra Time Koers’ gezegd hebben, dat is diep gegaan bij Wout”, weet Michel. “Ik zal niet zeggen dat ze hem daar wakker hebben geschud, maar het heeft hem wel opgejut. En let extra op als Van Aert aan de start staat met zo'n dranggevoel. Dan kan hij revanche nemen.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  Michel Wuyts  I  Parijs-Roubaix  I  sport