Mathieu van der Poel heel duidelijk: “Ik snap wel dat Wout van Aert zoiets zegt”

Mathieu van der Poel heel duidelijk: “Ik snap wel dat Wout van Aert zoiets zegt”
Zondag 3 Oktober 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews   I  

De wielrenners maken zich op om straks met Parijs-Roubaix de laatste grote koers van het jaar te rijden. Hoe het er nu naar uitziet, zou het wel eens een zeer natte editie kunnen worden.

"Dan zal het wel glijden. Wordt het hectisch, chaotisch, potentieel gevaarlijk”, zegt Mathieu van der Poel in Het Laatste Nieuws. “En is het opletten wat je doet. Je mag nog zó stuurvaardig zijn, als ze vlak voor je neergaan, heb je je lot niet meer in eigen handen.” 

Leuk koersen

“Ik snap Gilbert en van Aert wel als ze zeggen dat recht blijven al een hele opdracht wordt”, aldus MvdP. “Maar is dat niet altijd zo in Parijs-Roubaix? Dat je op je hoede moet zijn voor crashes en gespaard moet blijven van pech om te kunnen winnen? Dés te meer als het nat ligt, natuurlijk. Dan wordt het allemaal nóg technischer.” 

“En toch…”, lacht Mathieu. “Ik zou het wel eens 'cool' vinden, zo'n doorregende Roubaix. Zolang het maar veilig genoeg blijft. En je je uit de problemen kan houden. Dan is het volgens mij leuk koersen op die kasseien.”

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  Wout van Aert  I  sport  I  Parijs-Roubaix